Publieke raadpleging van 30 maart tot en met 28 mei 2021

In een eerdere fase organiseerde het Departement Omgeving met diverse partners al dialoogmarkten (2017) en een publieke raadpleging naar aanleiding van de startnota (2019). Een terugblik hierop vind je hier.

De publieke raadpleging over de verfijnde startnota liep van 30 maart tot en met 28 mei 2021. Tijdens deze periode kon iedereen reacties indienen op de verfijnde startnota. Deze omschrijft de opzet van het plan en de aanpak van het milieuonderzoek. Er is ook een procesnota die de procesaanpak in elke fase van het proces omschrijft, een antwoordnota en een tunnelnota

Raadpleeg de verfijnde startnota, procesnota en bijlagen hier

Het Departement Omgeving organiseerde in april en mei 2021 drie digitale publieke informatiemomenten (webinars) waarbij de verfijnde startnota toegelicht werd en je vragen kon stellen. Je kunt hieronder deze presentatie opnieuw bekijken en het verslag van de webinars raadplegen:

Verslag webinars

Naar aanleiding van deze publieke raadpleging werden twee wandellussen van ongeveer 7 km uitgezet om het plangebied van het GRUP K-R8 beter te leren kennen. Beide lussen vertrekken vanuit Sportcampus De Lange Munte (Bad Godesberglaan 22 in Kortrijk). 

Download de wandelkaart

K-R8 wandelkaart